De wereld van digitale valuta evolueert voortdurend. Grote technologiebedrijven, financiƫle instellingen en overheden geven vorm aan de industrie en dit heeft een direct effect op de populariteit en zelfs de prijs van crypto. Het kiezen van de juiste beurs en portemonnee om aan uw behoeften te voldoen, is cruciaal bij het kopen van Bitcoin. Zonder veilige opslag loopt u het risico uw geld te verliezen aan virtuele dieven of hackers.

1. Weet waar u Bitcoin kunt opslaan

Voordat u Bitcoin koopt, moet u weten waar u deze moet opslaan. Cryptocurrency is niet anders dan fiat-valuta, althans wat betreft opslag. Zonder veilige opslag loopt u het risico uw geld te verliezen aan virtuele dieven zoals hackers of fraudeurs.

Er zijn verschillende manieren om Bitcoin op te slaan, waaronder een digitale portemonnee. KeepKey is bijvoorbeeld een draagbare portemonnee voor koude opslag. Het is extreem veilig en kan zowel Bitcoin als een verscheidenheid aan andere valuta’s bevatten, zoals Ethereum en Ripple.

2. Weet waar je Bitcoin kunt kopen

Er zijn verschillende manieren om Bitcoin te kopen, maar het gebruik van een cryptocurrency-uitwisseling is het populairst. Er zijn veel soorten uitwisselingen om uit te kiezen, waarbij sommigen tal van alternatieve betalingsmethoden accepteren. Bitcoin kopen is ook mogelijk zonder tussenpersonen via het platform dat bekend staat als LocalBitcoins.

Hoewel de meeste uitwisselingen zoals Coinbase en Binance beschikbaar zijn voor inwoners van bijna alle landen over de hele wereld, worden andere uitwisselingen beperkt door hun licenties. Bovendien is het gebruiken of kopen van Bitcoin in bepaalde landen ook illegaal, dus het is belangrijk om de wetten van uw land te controleren voordat u zich tot een dergelijke investering waagt. Lees de ervaringen van exchanges zoals binance ervaringen en litebit ervaringen.

3. Betalen voor Bitcoin

Bitcoin kan worden gekocht met fiat-valuta of andere cryptocurrencies. Verschillende beurzen en platforms bieden u een select aantal opties om te gebruiken, maar verschillende betalingsmethoden hebben normaal gesproken verschillende voor- en nadelen.