Hallo daar, goedemorgen. Welkom bij ETMarkets Morning, de show over geld, zaken en markten.

 

Hallo daar, goedemorgen. Welkom bij ETMarkets Morning, de show over geld, zaken en markten. Ik ben Sabari Saran. Laten we eerst beginnen met de krantenkoppen

 

  • FII’s verhogen bullish weddenschappen op indexfuture
  • De niet-beursgenoteerde aandelen van Paytm-ouders stijgen met 70%
  • Sebi verwerpt het pleidooi voor de schikking van Franklin Templeton
  • Binnenlandse banken waarschuwen klanten voor crypto-deals

 

 

Nu geef ik je een snelle blik op de staat van de markten.

 

Dalal Street leek klaar voor een start met een tussenstop, aangezien Nifty futures op de Singapore Exchange om 7 uur ‘s ochtends (IST) bijna 40 punten lager werden verhandeld. Aandelen in andere Aziatische markten stegen lichtjes, in de hoop hun recente rally te verlengen tot een derde week. De markten in de VS en het VK zijn vandaag gesloten vanwege een feestdag.

 

>> De dollarindex stond onder andere in de buurt van een dieptepunt in vijf maanden van 90.062, Bitcoin schommelde onder de $ 36.000, en de olieprijzen waren stabiel na vorige week meer dan 5% te hebben gestegen om de tweejaarlijkse slothoogtes te bereiken.

 

Dat gezegd hebbende, hier is wat nieuws maakt?

 

FII’s hebben de netto cumulatieve bullish-weddenschappen op indexfutures – Nifty en Bank Nifty – verhoogd tot een hoogste punt in twee jaar van 92.162 contracten, wat duidt op een verdere stijging voor de benchmarkindices, aldus derivatenanalisten. De laatste keer dat FII’s zo lang waren, was op 7 mei 2019, toen ze 94.103 contracten hadden. Wat bijdraagt ​​aan het optimisme van analisten, is de duik in de angstmeter India Vix naar een dieptepunt in 15 maanden op 17,40. De Vix bereikte op 25 februari vorig jaar een niveau van 16,9. AMG aandeel koers is gestegen.

 

De niet-beursgenoteerde aandelen van One97 Communications, promotor van Paytm, stegen vorige week met bijna 70% nadat het bedrijf besloot door te gaan met een beursgang – de grootste ooit door een Indiaas bedrijf. De grootste mobiele betalingsonderneming van het land, gesteund door de Chinese Alibaba en Softbank, plant een openbare uitgifte van ongeveer $ 3 miljard of ongeveer Rs 21.700 crore, wat het bedrijf zou kunnen waarderen op $ 25 miljard tot $ 30 miljard of Rs 1,81 – 2,17 lakh crore.

 

Ondanks de bezorgdheid over de economische onzekerheid, zijn Indiase familiebedrijven optimistisch over hun vooruitzichten in 2021-2022. In een onderzoek onder meer dan 100 familiebedrijven door Executive Access India, exclusief uitgevoerd voor TOI, zei 64% van de bedrijven optimistisch te zijn over hun vooruitzichten voor het lopende boekjaar. Een meerderheid (51%) van dergelijke bedrijven ziet groeimogelijkheden op de binnenlandse markt met de nadruk op uitbreidingen, terwijl 22% overweegt diversificatie en 10% kijkt naar groei in het buitenland.

 

Sebi heeft de schikkingsaanvraag van Franklin Templeton Asset Management India (FT) afgewezen wegens vermeende schending van de effectenwet door vorig jaar zes schuldfondsen te sluiten, aldus mensen met kennis van zaken. De toezichthouder zal naar verwachting binnenkort een order uitbrengen in de FT-zaak onder secties 11 en 11B van de Sebi-wet, zeiden ze. De waakhond voor de kapitaalmarkt heeft uitgebreide bevoegdheden onder deze secties, waaronder de mogelijkheid om instructies te geven aan elke tussenpersoon of persoon die verbonden is met de effectenmarkt om de belangen van beleggers te beschermen. aandelen Adyen kopen is mogelijk online.

 

LAATSTE,

Toonaangevende Indiase banken grijpen in op klanten die bankrekeningen gebruiken voor cryptocurrency-transacties. In de afgelopen maanden hebben HDFC Bank en SBI – om twee van dergelijke kredietverstrekkers te noemen – officiële mededelingen gestuurd naar veel klanten met het verzoek om de aard van bepaalde transacties binnen 30 dagen op te helderen en hen te waarschuwen voor stoepranden – inclusief permanente sluiting van rekeningen.

 

NU Voordat ik ga, is hier een blik op enkele van de aandelen die vanmorgen zoemen …

 

>> Ondanks de Covid-19-beperkingen in verschillende staten heeft Coal India zijn output- en verzendingsmomentum in mei, de tweede maand van het huidige fiscale jaar, gehandhaafd, zei een ambtenaar.

 

>> Analisten zeggen dat de aanhoudende focus van M & M op het genereren van cashflow en een agressief productassortiment voor de landbouw- en autosegmenten zal resulteren in een stijging van het PE-multiple en dat de aandelen mogelijk beter presteren

 

> De binnenlandse geldschieters van Vodafone Idea (Vi) moeten mogelijk extra voorzieningslast op zich nemen voor het geval het bedrijf met weinig geld er niet in slaagt om nieuw kapitaal op te halen tegen eind juni, aldus functionarissen van twee banken.

 

 

>> Wipro heeft zijn volledige belang in IT-dienstverlener Ensono verkocht voor $ 76,24 miljoen, als onderdeel van de overname van het bedrijf door private equity-gigant KKR.

 

Bekijk ook meer dan twee dozijn aandelenaanbevelingen voor de huidige handel van topanalisten op ETMarkets.com.

 

Dat is het voor nu. Blijf de hele dag bij ons voor al het marktnieuws. Veel plezier met investeren